Gradi se zgrada od 146 metara / Press, 20.06.2011.

Kompanija “PSP-Farman holding” započela je izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa od 160.000 metara kvadratnih, koji će biti najviša građevina u Beogradu, najavljujući da će Blok 65 za pet godina biti novi centar Novog Beograda

Kompleks pod nazivom “West 65″ biće kao novi mali grad na Novom Beogradu, koji će se prostirati na tri hektara, a prema prospektu “Farmana” na uglu ulice Omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena biće izgrađena kula sa poslovnim prostorom i hotelskim apartmanima, koja će biti visoka čak 146 metara.

U izgradnji kompleksa koriste se inovativna ekološka rešenja, a ceo projekat je vredan 160 miliona evra, saopštili su predstavnici kompanije Tanjugu.

Predsednik kompanije “PSP-Farman holding” Branislav Grujić rekao je da će “West 65″ ispunjavati sve svetske standarde i po svim elementima biti tehnološki najnapredniji objekat koji se trenutno gradi u Beogradu.

Grujić je rekao da će objekti biti energetski efikasni i da će po konceptu stanovanja svojim žiteljima pružati mnogo više, navodeći da je planirana izgradnja oko 106.000 kvadrata iznad zemlje i pedeset i nešto hiljada ispod.

- Bez obzira što je ovo jedno od najtežih vremena za biznis koje pamtim, ipak smo počeli sa radovima jer nemamo drugog izlaza – naglasio je Grujić, dodajući da su na lokaciji za gradnju započeti pripremni radovi i da bi u novembru trebalo da budu završeni betonska konstrukcija objekta i deo fasade.

Planirana je izgradnja ukupno 514 modernih stanova i 100 lokala, a stanarima će, prema rečima Grujića, sve biti nadohvat ruke.

Menadžer prodaje stanova u budućem kompleksu “West 65″ Danilo Danilović kazao je Tanjugu da će to zdanje imati 11 stambenih jedinica, pešačke zone kao u Knez Mihailovoj ulici, šoping centar i poslovnu kulu.

Ceo stambeni deo kompleksa, prema njegovim rečima, biće gotov u periodu od tri godine, a poslovni deo zdanja, sa kulom i trgovinskim centrom, u narednih pet godina.