STAMBENI OBJEKAT ZA SAVREMENE LJUDE / TopSpeed, 31.07.2012.

Danas se kod uslova stanovanja najviše žalimo na staru i nekvalitetnu gradnju, dotrajale instalacije, bučne komšiluke, nemogućnost parkiranja, udaljenost od većine značajnih objekata… Može se zaključiti da koncept stanovanja u savremenom svetu podrazumeva istovremeno zadovoljavanje više vrednosti – kvalitetnu gradnju, dobar položaj, estetsku prijemčivost, ekonomičnost življenja, sigurnost, ispunjene ekološke standarde… Sa pravom se postavlja pitanje: da li u Beogradu danas postoji mesto gde se mogu sresti svi navedeni kvaliteti i izbeći problemi koji muče većinu naših sugrađana?

Sa svim prednostima života na Novom Beogradu, ali i bez mana stanovanja u ovom delu grada, West 65 nudi takav koncept življenja. U blizini obe beogradske reke, udaljen od gradske vreve, a opet na manje od 15 minuta od centra grada i u blizini brojnih trgovinskih, sportskih, kulturnih i poslovnih celina, na najvećoj i najrazvijenijoj opštini na Balkanu niče „grad unutar grada“, savremeni stambeno-poslovni kompleks koji će ispuniti sve neophodnosti za ugodan život, ali i premašiti do sada postavljene standarde.

Projektnim rešenjem u bloku 65 predviđeni su stambeni objekti različitih formi i spratnosti, trgovinski centar i podzemna dvoetažna garaža. Za one sa preduzetničkim i poslovnim ambicijama, West 65 nudi i veliki izbor lokala za trgovinsko-uslužne namene u prizemlju stambenih objekata koji će skupa činiti savremeni tržni centar. Stambeni deo činiće 514 stanova, a poslovni 100 lokala sa raznovrsnim sadržajem poput prodajnih prostora poznatih robnih marki, ugostiteljskih i uslužnih objekata, supermarketa i specijalizovanih prodavnica robe široke potrošnje, salona lepote, wellness centara, objekata sa raznim zabavnim sadržajima i mnogih drugih.
Kompleks je zamišljen kao celina koja će stanovnicima zadovoljavati najneophodnije potrebe, takoreći ispred kućnog praga.

U okviru Westa 65 nalaziće se i trg sa pešačkom zonom, kao i zelene površine čime se poništava „hladni“ ili „betonski“ doživljaj Novog Beograda. U skladu sa „zelenim“ principima, zgrade su projektovane i grade se od najkvalitetnijih materijala, a sistem zagrevanja i hlađenja je ekonomičan i centralizovan, čime se obezbeđuje ušteda energije i do 40% i postiže racionalizacija kućnih troškova, kao i očuvanje sredine. Mir i kvalitet života u kompleksu dodatno osiguravaju savremen bezbednosni sistem i profesionalno održavanje i upravljanje.

Na samom sajtu www.west65.rs moguće je izabrati stan koji odgovara baš vama u odnosu na broj soba, položaj zgrade i sprat, a zatim i u savremenoj 3D tehnologiji pregledati budući izgled stana. Osim ovoga, na adresi Omladinskih brigada 86, postoji „ogledni stan“ u koji zainteresovani kupci mogu da uđu i sami se uvere u kvalitet gradnje. Na sve to, kupci imaju mogućnost da još u sivoj fazi gradnje, u dogovoru sa investitorom, vrše intervencije u prostoru, ne bi li ga još više personalizovali i prilagodili sopstevnim potrebama.

Građen prema savremenim idejama renomirane arhitektonske kuće „Fletcher Priest“ iz Londona i arhitekata kompanije PSP-Farman Holding, ovaj kompleks nastoji da u isto vreme pruži udobnost i komfor ne odričući se praktičnosti i funkcionalnosti. Zato je moguće zaključiti – savremeno živeti znači West 65.

Pogledajte članak